Hot mais- og potetsuppe

Har fått et problem med «trøske» eller «hvitsår» i munnen i det siste – to sår på tunga. I tillegg har jeg en visdomsjeksel som siger ned for å ta plassen til en trukket jeksel. Tannkjøttet imellom der har blitt litt sårt fordi det alltid setter seg mat der, som jeg må pille ut. Derfor suppe til middag i dag.

Hot mais- og potetsuppe (ca 4 porsjoner)

  • 1 stor boks maiskorn
  • 3 sjalottløk, hakket
  • 1 hel hvitløk, hakket
  • 1 bit sellerirot, hakket
  • 1 pastinakk, hakket
  • 3 store poteter i biter
  • litt klippet persille
  • kayennepepper
  • 1-2 terninger hønsebuljong
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • nok vann til å dekke grønnsakene
  • 1 ss smør

Hakk og stek løk og hvitløk i smør i bunnen av en kasserolle. Slå over melk og fløte når løken har blitt myk, og kok opp til det begynner å tykne. Ha i vann, buljong, og resten av grønnsakene og kok til alt er mørt. Krydre etter smak.

Kjør suppa med stavmikser, eller la være om du vil ha litt «tygg» i den.

Legg igjen en kommentar