Rollespillmat: Ut i skogen! Opp i trærne!

I helga som var, deltok jeg på en laiv (levende rollespill, les mer om det på www.laiv.org) oppe i Verdal. Til tross for at spillet foregikk på ei hytte med kjøkken, og at arrangørene hadde lovt at man skulle få anledning til å kjøpe varm mat, tenkte jeg som vanlig at det var like greit å ha med seg noe spiselig.

Når man er deltaker på et slikt arrangement, er det fort noen punkter man må være oppmerksom på:

1. Vann

Det er viktig å få i seg nok vann. Jeg pleier å glemme det, og får hodepine og lett kvalme som belønning. Pass på å ha vann stående på ei passende flaske, og begrens sprit- og kaffedrikkinga hvis du merker at du begynner å bli tørr.

2. Sukker

Når det er langt mellom måltidene, er det greit å få seg en liten «boost» nå og da. Tørka frukt er sånn sett bedre enn sjokolade, både fordi det ofte er mer tidsriktig (avhengig av æraen man spiller i), og fordi det nesten er sunnere. Det eneste jeg har å utsette på det er at det smaker så innihelvete søtt.

Kjeks er også greit, særlig fordi det er litt mer metthetsfølelse å hente fra kjeks. Kjeks med havre eller nøtter gir også proteiner og fett. Frukt som ikke er tørket, men som har en viss holdbarhet (sånn som epler) kan også medbringes. Da får man også i seg litt væske med det samme, men litt mindre sukker.

3. Salt

Det vanskeligste å få i seg på laiv er salt. Jo, det er gjerne salt i maten man kjøper av arrangørene (dersom matkjøp er et tilbud), men når det går så lenge mellom måltidene kan det være greit å salte seg selv litt innimellom også – særlig hvis det blir en del springing og svetting. Her er det verre å få i seg noe som ser «riktig» ut, men salte mandler eller peanøtter gjør jobben kjapt og enkelt.

Små babybel-oster funker også, men på en annen måte. Jeg blir fort kvalm av mye ost, så jeg har en tendens til å unngå babybel’ene, i alle fall i store doser.

Det har ellers vært få poster i denne bloggen i september, men det kan forklares med et sykt aktivitetsnivå og et forsøk på å ikke lage kaker hele forbanna tida. Stay tuned!

Legg igjen en kommentar