Rollespillmat: Kjøttdeiggryte

OK, det høres kanskje ikke ut som verdens kuleste eller mest spennende konsept, men dette er annerledes enn typiske gryteretter. Det er kanskje mer en slags… jeg vet ikke hva det er, jeg. En i spillgruppa mente det var likt noe som svenskene kaller pölse, men som ikke er det samme som pølse (korv på svensk). Nuvel.

Kjøttdeiggryte (til 6 personer)

  • 2 pk karbonadedeig eller kjøttdeig (ca 800 g)
  • 6 gulrøtter i små biter eller tynne skiver
  • 1/4 sellerirot i små biter
  • 1 gul løk, hakket
  • 1 bunt vårløk, hakket (ca 6 stilker)
  • 3-4 buljongterninger
  • 1 l vann (mer kan spes i hvis det koker tørt)
  • 1 potte frisk persille, hakket
  • 1 pk selskapserter
  • 1 dl kremfløte
  • poteter, 2-3 per person
  • litt matolje

Begynn med å steke kjøttet i omganger på høy varme. Mens du gjør dette, hakk løk og vårløk, og sett til side. Når kjøttet er ferdig, ha det i ei gryte og stek løk og vårløk i panna med litt olje. Løken skal bli blank og myk. Skjær opp det andre og ha det i gryta sammen med den nå stekte løken og hakket persille. Slå over vann og ha i buljong, og kok opp. Gryta skal småkoke i en halvtime, minst.

Ha i erter og fløte og smak til med salt og pepper (evt. mer buljong). La koke litt til, 5-10 minutter.

Kok poteter til. Skal du være fin på det, ikke bruk buljong, men kok gryta i hjemmelagd kjøttkraft. Du kan også bruke kjøttstykker i stedet for karbonadedeig.

Legg igjen en kommentar